Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Και πάλι στο σχολείο.Συμβουλές για τους γονείς!


ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Για πολλά παιδάκια το ξυπνητήρι θα χτυπήσει νωρίς και το σχολείο θα ξεκινήσει και θα τα ξαναφέρει στα θρανία αφήνοντας μακριά τις καλοκαιρινές τους συνήθειες την ψυχαγωγία και την διασκέδαση. Για άλλα αυτές οι μέρες θα σημαίνουν και το πέρασμά τους σε μια μεγαλύτερη τάξη.
Αλλά πως θα συνοδεύσουμε τα παιδιά μας στην έναρξη του νέου σχολικού έτους; Πως θα διαχειριστούμε τους ρυθμούς του ύπνου, την δίαιτα, τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και θα τα διατηρήσουμε υγιή και πως δεν θα τα φορτώσουμε με στρες;
Η έναρξη του σχολείου αποτελεί και ένα θετικό γεγονός για τη διατροφή γιατί ευνοεί την εξιισορρόπηση των γευμάτων. Σχετικά με τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες είναι βασικό να σεβόμαστε την ανάγκη τους να θέλουν να το ρίξουν λίγο έξω γιʼ αυτό και δεν θα πρέπει να τους επιβαρύνουμε με πολλά καθήκοντα που θα τα στρεσάρουν.
Με το σχολείο, οι μέρες τους θα είναι καθημερινά γεμάτες υποχρεώσεις και καθήκοντα και αυτό μας δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτήματα
Ξεκινώντας για παράδειγμα από το πρωί, πως θα ξεκουραστούν καλά για να ξυπνήσουν σε φόρμα;Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αποκτήσουν κανονικούς ρυθμούς ύπνου .
Οι ώρες του ύπνου δεν θα πρέπει να είναι λιγότερες από οχτώ εξαιρώντας τα πολύ μικρά παιδιά ή κάποιο πιο μεγάλο που έχει ανάγκη να κοιμηθεί πιο πολύ.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το παιδί θα πρέπει να πηγαίνει νωρίς για ύπνο και όσο είναι δυνατόν πάντα την ίδια ώρα. Εάν εκείνο δεν θέλει να κοιμηθεί θα πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ευνοείται ο ύπνος τους όπως στο να είναι στο κρεββάτι τους με σβηστό το φως.














newsitamea.gr