Συνταγές




ΜΥΔΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ












Υλικά:
800 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ
3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Ρίγανη
Λίγους κόκκους πράσινο πιπέρι
250 γραμμάρια τυρί
1/2 κούπα λάδι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη


Πλένετε καλά τα μύδια. Τα αφήνετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τους κόκκους του πράσινου πιπεριού. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν, ρίχνετε την ρίγανη και το σκόρδο και αφήνετε να βράσει η σάλτσα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε τη μισή σάλτσα σε ένα σκεύος, προσθέτετε τα μύδια και τα τυριά και σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C ψήνετε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά. Μόλις το βγάλετε, το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 




------------------------------------------------------------------------- 




ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ




ΥΛΙΚΑ

  • 1 ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΟΥ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΙΚΡΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • ΡΙΓΑΝΗ ή ΘΥΜΑΡΙ
  • ΝΤΟΜΑΤΑ
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Κόβετε το μπούτι σε κομματάκια και τα περιχύνετε με το λάδι το κρασί και το λεμόνι.Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και την ρίγανη η το θυμάρι  και τα αφήνετε για 2-3 ώρες να τραβήξουν .
Μετά τα περνάτε σε σουβλάκια διαδοχικά με την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα ψήνετε στην σχάρα και τα αλείφετε με το μείγμα λαδιού

-------------------------------------------------------------------------

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ



ΥΛΙΚΑ

  • 2 ΧΤΑΠΟΔΙΑ  ΜΕΣΑΙΑ
  • 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ
  • 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
  • 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΞΥΔΙ
  • ΖΑΧΑΡΙ
  • 2-3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν,ρίχνετε το φλιτζάνι με το λάδι και το αφήνετε να τσιγαριστεί μετά ρίχνετε και το κρασί μαζί με το ξύδι κ αι τα δαφνόφυλλα και την ζάχαρι μαζί με το ζουμί απο το χταποδι και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.


-------------------------------------------------------------------------

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ



1 κιλό κιμά
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες (ξεφλουδισμένες) (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 ξύλο κανέλας
150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
25 κανελόνια
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.
Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.
Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.
Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα).
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.
Τολμήστε να προσθέσετε κάποια υλικά που σας αρέσουν στη γέμιση ή να κάνετε μία παραλλαγή στη σάλτσα και να δοκιμάσετε τη δική σας εκδοχή.
Απομένει να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε όλοι στην οικογένεια, ενώ τη «βαρετή» συνέχεια του γεύματος, που ακούει στο όνομα «νεροχύτης γεμάτος με άπλυτα» αναλαμβάνει να την κάνει εύκολη υπόθεση το Fairy Platinum, η καλύτερη καθαριότητα Fairy που είχατε ποτέ.
Καλή σας όρεξη.